EBEC High School 2021

 

BEST Leuven nodigt voor de eerste keer ooit middelbare STEM-scholieren uit om samen met je vrienden echte problemen van een modern bedrijf op te lossen! Je kan je in een groep van maximaal 4 leerlingen inschrijven en onder onze begeleiding al een eerste kennismaking hebben met het leven als ingenieur. Wij, BEST Leuven, zijn allemaal KU Leuven studenten met een passie voor STEM en willen jullie op deze manier graag in contact brengen met de verschillende richtingen in een hogere opleiding, studenten en latere werkomgevingen.

Wat is EBEC High School?

EBEC High School loopt een hele week, van woensdag 24/2 tot woensdag 3/3. Op woensdagnamiddag 24/2 worden de cases als technische of management-gerelateerde problemen van de bedrijven voorgesteld. Je krijgt dan een week de tijd om met allerlei materiaal over een creatieve oplossing te brainstormen om op woensdag 3/3 deze aan ons voor te stellen. De winnaars krijgen mooie prijzen, voor een totaal van honderden euros. Natuurlijk sta je er niet alleen voor, wij staan altijd paraat doorheen de week en op de ingeplande vragenuurtjes en sessies waarbij wij en onze partners jullie persoonlijk begeleiden. Daarnaast is het zeker ook mogelijk om eens met studenten en bedrijven te praten en netwerken. Dit is ideaal als je zelf vragen hebt over wat je later wilt doen, op professioneel en academisch vlak. Vanwege de huidige coronamaatregelen is EBEC High School volledig online en gratis! 

Waarom EBEC High School?

Als student krijg je de kans om een week lang met vrienden aan een creatieve oplossing te werken voor een technisch of management-gerelateerd probleem uit de industrie. Dit is de perfecte kans om met een echt wetenschappelijk of ingenieursprobleem op een toffe manier in contact te komen. Dit schept ook een beeld van alle mogelijkheden in de STEM-richtingen aan de universiteit.

Schrijf je zeker in voor 21 februari via de link bovenaan de pagina!

Scholen die geïnteresseerd zijn om hun studenten aan te sporen zijn ook altijd welkom om ons te contacteren via ebec-hs@bestleuven.eu


Onze partners voor de cases dit jaar:

 

Food at work is de overkoepelende organisatie waarmee wij partneren. Het doel van Food at work is leerlingen met een achtergrond in STEM in contact te brengen met de voedselindustrie. Daarnaast organiseren ze een heleboel interessante kampen en sessies waar iedereen aan kan mee doen. Meer info kan je altijd vinden op hun eigen website: www.foodatwork.be

Cargill levert voedings-, lanbouw-, financiële en industriële producten en diensten aan heel de wereld. Het is een internationaal bedrijf met aanwezigheid in 70 landen en stelt 150.000+ mensen te werk. Hun grootste bezigheid is de op een verantwoorde manier de wereld van voedsel voorzien, en de impact van voedselproductie op het milieu te beperken.

Brouwerij Haacht is een van dé brouwers in België. Het is een familiebedrijf dat al meer dan 120 jaar drank voorziet. Ze zijn natuurlijk het meest bekend voor hun bieren (zoals Primus en Tongerlo), maar produceren daarnaast nog een hele variëteit aan andere dranken. Ze zetten actief in op jong talent om zowel hun producten als hun productie te verbeteren, en zijn zeer bekend met STEM.

Schedule:

Woensdag 24/2

15:00 – 18:00

Inleidende presentatie en voorstelling cases
   

Zaterdag 27/2

16:00 – 17:00

Vragenuur Case 1
20:00 – 22:00 Ontmoet enkele studenten, bedrijven en de andere teams
   

Zondag 28/2

10:00 – 11:00

Vragenuur Case 2
   

Maandag 1/3

20:00 – 20:30

Presentation Skills Workshop
   

Woensdag 3/3

15:00 – 18:00

Presentaties

20:00 – 21:00

Eindceremonie